FB web


Boerenkunst

Stichting Kleurrijk Leusden organiseert, in samenwerking met Museum Flehite, opnieuw een museale tentoonstelling op een verrassende tijdelijke locatie. Hoeve Groot Zandbrink, gesitueerd in het prachtige buitengebied van de gemeente Leusden, vormt het passende décor voor een unieke expositie van boerenkunst, afkomstig uit de particuliere collectie Van Schaik.

Hoeve Groot Zandbrink is een monumentale boerderij op een unieke locatie. Midden in het agrarische landschap en met een rijke historie. Het afwisselende landschap van Landgoed De Boom, met landbouwgronden afgewisseld door houtwallen, singels en bosjes, biedt een fraaie entourage voor de museale kunsttentoonstelling met als thema het boerenleven, boerenkunst dus. De collectie van boerenzoon Wim en zijn vrouw Hella van Schaik kan nergens beter getoond worden. Historische werktuigen maken deel uit van de tentoonstelling.

Kunstschatten Van Schaik
Van Schaik heeft van jongs af aan een grote passie voor kunst: hij en zijn vrouw Hella verzamelden meer dan duizend kunstwerken. Opvallend in de collectie is de nadruk op het Hollandse polderlandschap en de ‘bewoners’ van het boerenland: bronzen beelden van boerderijdieren en schilderijen van het uitgestrekte polderland met daarin ‘boeren en buitenlui’. U treft werken aan van: Dirk Breed, Peter Vos, Maarten Jungman, Han Mes, Wim Vaarzon Morel jr. en beeldhouwkunst van Lia Breed, Jaap Deelder, Floyd DeWitt, Hetty Heyster en Jaap Kaas en anderen.

Gratis tentoonstelling
De tentoonstelling is aantrekkelijk voor gezinnen: de Groene Belevenis uit Leusden heeft een speurtocht gemaakt die aansluit op de belevingswereld van kinderen. Aangrenzend aan de locatie loopt een klompenpad en er is een toeristisch overstappunt (TOP). Er is een catalogus verkrijgbaar à € 10,00.

Openingstijden
Van 1 mei t/m 12 juni. Woensdag t/m zondag, van 12:00 tot 16:00 uur (maandag/dinsdag gesloten).
Meer informatie op: www.kleurrijkleusden.nl.


Maatschappelijke functie

Hoeve Groot Zandbrink is een monumentale boerderij op een unieke lokatie. Midden in het agrarisch landschap en met een rijke historie. De boerderij heeft een bestemming als groen activiteitencentrum. Het accent ligt op recreatie en educatie. Dit speelt in op een groeiende maatschappelijke behoefte.

Contact

Bel ons
+31 (0)6 15 60 29 94
Bezoek ons
Postweg 2, 3831 SE Leusden
Bereikbaar met OV

Website: Bonte Muizen