Op zaterdag 19 september 2020 organiseren we een wandeling met als thema de oorlogsdreiging, oorlog en bevrijding van Asschat. Deze wandeling was oorspronkelijk gepland in april 2020, maar is door de corona-maatregelen uitgesteld.
De wandeling is een samenwerking van Vallei Horstee met de Historische Kring Leusden en Leesbaar Landschap Leusden.
Het is een wandeling van ongeveer 12 kilometer door het boerenland. Onderweg lopen we langs historische plekken uit de periode ’40 – ’45, met toelichting. Op vijf locaties onderweg zijn gidsen aanwezig. Zij vertellen over o.a. wapendroppingen, de inundatie (onder water zetten) van het gebied in ’40 en in ’45, wederopbouw boerderijen, kazematten en bunkers.
Na afloop van de wandeling komt u op Hoeve Groot Zandbrink waar de Nazomerdag gaande is. We presenteren hier een scala aan oude ambachten en demonstraties. U beleeft hier de sfeer uit het midden van de vorige eeuw door te kijken, te zien en te doen. Hier is ook een akker met paarden wordt geploegd. Ploegers vanuit het hele land komen hier naartoe en strijden om de eerste plaats.

De route gaat over onverharde paden en u komt op plekken die speciaal voor deze wandeling toegankelijk zijn. Zorg dus voor stevige wandelschoenen. De route is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Vooraf inschrijven voor deze wandeltocht is noodzakelijk in verband met de corona maatregelen. Zonder inschrijving vooraf kun tu niet me doen. De wandeling start en eindigt bij Hoeve Groot Zandbrink (Postweg 2, Leusden) op zaterdag 19 september tussen 9.30 en 11.30 uur. Honden mogen niet mee. Elk kwartier start er een groep van 15 wandelaars. Deze groep blijft bij elkaar in verband met de uitleg van gidsen onderweg. Deelname aan de wandeling is gratis. Er gelden dit jaar strikte voorwaarden voor deelname. Deze voorwaarden kunt u hier vinden.

Neem zelf uw lunchpakket mee of wandel na afloop door naar Achterveld waar u op diverse leuke terrassen kunt lunchen.

Aanmelden wandeling


Maatschappelijke functie

Hoeve Groot Zandbrink is een monumentale boerderij op een unieke lokatie. Midden in het agrarisch landschap en met een rijke historie. De boerderij heeft een bestemming als groen activiteitencentrum. Het accent ligt op recreatie en educatie. Dit speelt in op een groeiende maatschappelijke behoefte.

Contact

Bel ons
+31 (0)6 15 60 29 94
Bezoek ons
Postweg 2, 3831 SE Leusden
Bereikbaar met OV

Website: Bonte Muizen